درصدهای مورد نیاز برای رتبه زیر 1000 کشوری ریاضی
«برای این که رتبه ام در کنکور زیر 1000 بشود چه درصدهایی در هر درس بایستی داشته باشم؟ زیر 2500 چه طور؟» این یکی از پرسش هایی است که بسیاری از دانش آموزان کنکوری از ما مشاوران می پرسند.
در هفته های آخر نزدیک به کنکور، شما بایستی یک سری آزمونهای شبیه سازی کنکور را در خانه تجربه کنید و کنکورهای سالهای گذشته و تألیفی جدید را از خودتان آزمون بگیرید. پس از اتمام آزمون، آن را تحلیل نموده و درصدهای خود را محاسبه کنید. اما این درصدها چه چیزی را به شما نشان می دهد؟ یا درصدهایی که در آزمونهای آزمایشی ثبت می کنید با چه معیاری باید سنجیده شود؟ در پاسخ باید گفت که شما باید میانگین درصدی در هر بازه رتبه ای کنکور سراسری را بدانید تا بتوانید هدفگذاری مناسبی برای جلسه کنکور خود در هر درس داشته باشید.
ما در یک سری مقالات مرتبط و جذاب، به بررسی کارنامه های بازه های رتبه ای زیر 10000، زیر 5000، زیر 2000، زیر 1000 و زیر 200 کشوری در رشته های ریاضی و تجربی سالیان اخیر پرداخته ایم و برای هر بازه یک میانگین درصدی حدودی در دروس عمومی و اختصاصی اعلام کرده ایم. شما با رسیدن به این میانگین درصدی در کنکور امسال نیز می توانید به حدود رتبه مورد نظر خود برسید. البته توجه داشته باشید که کنکور هر سال ویژگی های خاص و متمایز خود را دارد. مثلا شاید در کنکور پیش رو، درس فیزیک بیش از اندازه سخت طرح شود و میانگین درصدهای فیزیک امسال پایین باشد. اما معمولا تغییرات در کل کنکور آنقدر شدید نخواهد بود و باز هم نتایج مشابه چند سال اخیر تکرار می گردد.
رتبه 1000 کشوری در رشته ریاضی حدودا معادل :
رتبه 600 منطقه یک، رتبه 350 منطقه دو و رتبه 50 منطقه سه است.
میانگین درصدهای مورد نیاز دروس عمومی برای به دست آوردن حدود رتبه 1000 کشوری ریاضی : 65% تا 70%
میانگین درصدهای مورد نیاز دروس اختصاصی برای به دست آوردن حدود رتبه 1000 کشوری ریاضی : 50% تا 55%
کارنامه های زیر نمونه هایی از کارنامه های ثبت شده در همین حدود رتبه در کنکور سراسری دو سال اخیر است که زیر هر کدام منطقه کنکور، رشته و دانشگاه قبول شده آن داوطلب نوشته شده است.
مهندسي شيمي -دانشگاه صنعتي شريف -تهران-روزانه (منطقه1)
مهندسي معماري -دانشگاه تهران-روزانه (منطقه 1)
مهندسي عمران -دانشگاه صنعتي اميركبير-تهران-روزانه (منطقه 1)
مهندسي مكانيك -دانشگاه صنعتي اميركبير-تهران-روزانه (منطقه 2)
مهندسي هوافضا-دانشگاه صنعتي شريف -تهران-روزانه (منطقه 2)
مهندسي كامپيوتر-دانشگاه صنعتي شريف -تهران-روزانه (منطقه 3)
توجه : بهترین حالت توزیع درصدها در کنکور سراسری برای مطلوب شدن رتبه به این ترتیب است که درصدهایتان در تمامی دروس تقریبا یکسان و در تعادل باشد، به غیر از یک درس عمومی و یک درس اختصاصی که درصدهایشان از متوسط بقیه بالاتر باشند. در واقع باید در دو درس مهارت بالاتری داشته باشید تا آن دو درس ترازتان را افزایش دهند یا به اصطلاح سکوی پرتابتان شوند. اما اگر درصدهایتان به صورت تناوبی بالا و پایین باشد معمولا نتیجه ای که انتظارش را دارید اتفاق نمی افتد و کسانی که نسبت به شما درصدهای همترازتری دارند رتبه شان از شما بهتر خواهد شد.
تهیه و تنظیم : مرتضی اسدالهی
زمستان 94